Pàgines

JOVES D'ESQUERRA UNIDA ILLES BALEARS DENUNCIA LES CÀRREGUES POLICIALS A VALÈNCIA

Avui 16 de febrer als voltants de l'Institut Lluís Vives de València s'han tornat a produir dures carregues policials que han acabat amb la detenció de 6 joves membres de moviments estudiantils com A contracorrent, SEPC, i també de la nostra organització germana a València, Joves d'Esquerra Unida del País Valencià.

Des de Joves d'Esquerra Unida de les Illes Balears condemnem aquests càrregues policials i ens solidaritzem amb les i els que les han patit.

Les i els joves han estat detinguts quan participaven a la protesta massiva contra la "brutal càrrega policial", que el dimecres 15 va tenir lloc també al mateix lloc i que es va saldar amb la detenció d'un menor.

Ambdós càrregues, han estat en paraules de les persones allà presents “totalment injustificades” i exercides contra estudiants que a la seva majoria tenien entre 13 i 17 anys.

L'horabaixa d'avui 16 de febrer, la policia ha tornar a carregar amb pilotes de goma, contra les persones concentrades a València al Carrer Colón que protestaven per la repressió practicada per la Policia Nacional, i que ha acabat amb 2 detinguts més, un d'ells menor de 17 anys.

Des de Joves d'EU, exigim que es depurin totalment les responsabilitats davant aquests actes que cada pic son més habituals i que recorden a èpoques que ja creiem passades. Condemnam també, les detencions arbitraries que han estat portades a terme per les Forces de Seguretat de l'Estat amb el únic motiu d'amedrentar i sufocar las protestes pacífiques del conjunt de les i els estudiants del Lluís Vives de València.

És inacceptable que les càrregues policials es continuïn succeint una darrera una d'altra, amb una agressivitat cada pic major. Per això, ens unim al clam de les forces progressistes del País Valencià que exigeix la dimissió immediata de la Delegada del Govern Central Paula Sánchez de León, davant una situació de violència fora de control.

Recordam que davant els atroces atacs que esta patint l'Educació Pública a tot l'estat ha d'existir espai per mostrar la indignació i disconformitat en front aquesta situació i especialment al País Valencià, a on molts instituts no compten ni tant sols amb recursos per pagar la calefacció, la llum o altres qüestions bàsiques.

Creiem a més a més, que davant aquesta situació de retallades, deteriorament de serveis públics, eliminació de drets i, en definitiva, empitjorament de les nostres condicions de vida, no només és lícita la resposta als carrers, sinó més que necessària, especialment a territoris como el valencià i el balear, a on les trames de corrupció van unides a deutes milionàries.

Finalment consideram que la “brutal” repressió que estan patint el conjunt del moviment estudiantil a València, no té cabuda a un Estat que s'auto denomina com democràtic i esperam que tots els companys i companyes detingudes siguin posats immediatament en llibertat sense càrrecs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada