Pàgines

Joves d'EUIB amb Valtónyc!

El passat dimecres, 8 de febrer, el músic Valtónyc, Josep Miquel Arena, fou jutjat pels delictes corresponents a injúries a la corona i enaltiment al terrorisme. Per aquestes suposades infraccions, la fiscalia demana tres anys i tres mesos de presó - quinze mesos per injúries al rei emèrit Joan Carles i vint-i-quatre per enaltiment al terrorisme-.

Les cançons que varen captar l'atenció de la Fiscalia no són més que una de les tantes manifestacions que té l'art, la música. Regint-nos per això, l'acusació representa un molt greu atac a la llibertat d'expressió.

Valtónyc

A més, Espanya sent en l'actualitat un país democràtic, com és possible condemnar a un ciutadà per denunciar a un Rei imposat per un dictador? Aquesta situació és pròpia dels règims polítics del feudalisme pertanyents a l'Edat Mitjana. Cal recalcar, que des de Joves estem en contra d'aquestes mesures perquè creiem amb la Tercera República Espanyola. A més, no es coneix cap lligadura que relacioni a Valtónyc amb una organització terrorista que tingui accés a armament nuclear, biològic o químic. Per tant, no és possible afirmar les acusacions referents al terrorisme.

Després, en la vista judicial, el policia instructor va elaborar una declaració en la qual manifestava que el raper mallorquí tenia l'objectiu de produir "proselitisme de l'extrema esquerra, que és la seva ideologia". Després d'aquesta declaració, al moment d'exercir preguntes la jutge no va donar oportunitat a l'advocat de Valtónyc d'interpel•lar quin problema simbolitza el fet de fer proselitisme, quan és una ideologia totalment legal a Espanya.

Per tot això, els Joves d'Esquerra Unida de les Illes Balears, a més de totes les persones que no estan a favor de la infracció dels drets humans, en aquest cas la violació de la llibertat d'expressió, ens solidaritzem amb Valtónyc, reprovem la seva condemnació i ens ajuntarem a totes les manifestacions de protesta que s'efectuïn.

"La llibertat és el dret que tenen les persones d'actuar lliurement, pensar i parlar sense hipocresia."José Martí

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada