Pàgines

Amb les i els treballadors de l´Orquestra Simfònica. En defensa dels lloc de feina, de la cultura i dels drets democràtics.

Ja van dos anys d'atacs, manipulacions i falsedats contra l´Orquestra Simfònica de Balears Com a mostra, aquest informe és la vergonya del PP, que ha representat un malson per als i les treballadores. N'hi ha per a llogar-hi cadires : 

El resultat de tot això es que als i les treballadores se'ls deuen dues nòmines més una paga extraordinària. El govern desconeix el seu conveni col·lectiu i tots els seus drets recolzant-se en la reforma laboral que també amenaça a totes les i els treballadors. Les retallades i els incompliments de pagament han deixat l'Orquestra sense pressupost, sense pla de viabilitat, sense director, sense temporada de Bellver i sense calendari de concerts. Però no només les i els treballadors de l'Orquestra estan amenaçats de perdre la feina i/o els seus drets.

De fet, el passat dilluns dia 8 de juliol 2 milions de treballadors i treballadores es varen quedar sense conveni i sense drets. Si no ho aturam, es només el principi. Totes aquestes lluites son les mateixes.

El sector de la cultura ha patit una reducció pressupostaria d'un 70% en l´acumulació dels últims quatre anys (2009-2012).El sector cultural suposa un 4% del PIB i generava, en 2012, 600.000 llocs de feina directes i indirectes. El sector de la cultura suposa el 2,6 % del total del treball en l´estat espanyol. En el 2012 se han acabat amb 36.000 llocs de feina en aquest sector. Les condiciones laborals se han modificat, situades en la major precarietat que ha conegut el sector. Així com les i els treballadors de tots els sectors ara mateix estan perdent els drets laborals aconseguits per la classe treballadora.

El govern juga al terrorisme psicològic contra les i els treballadors. Promet, incompleix, retalla i menysprea públicament. Vol deixar-los en l'incertesa, i a més a més, actua il·legalment contractant un pianista trenca-vagues. I el que és encara més fastigós és l'intent del PP de criminalitzar a les i els treballadors dient que si es mobilitzen fan política. Això es obvi! Esclar que les i els treballadors votin a qui votin o recolzin a qui recolzin, quan decideixen fer vagues i protestes estan fent una política en defensa dels seus interessos. Ells i elles es mobilitzarien de la mateixa manera si fos un altre partit el que fes el que esta fent el PP.

Aquest no és només un intent d'atacar a la cultura i als drets laborals, sinó que aquesta lluita es també una lluita en defensa del dreta de vaga, de manifestació i d'expressió individual i col·lectiva de les i els treballadors.

El PP i els seus representats (banquers i grans empresaris) fan una política al seu favor i pretenen que no recolzem als i les treballadores i que elles no denunciïn el que estan fent. Que s´han cregut aquests paràsits?

Però l'Orquestra ha dit prou! Quan els anul·laren assajos i concerts, dient-los que marxesin a casa es negaren i seguiren organitzant concerts protesta. A més professionals jubilats de l´Orquestra i simpatitzants han impulsat i organitzat la junta promotora per formar la Plataforma per sa Simfònica incloent diverses organitzacions i fent feina per la difusió massiva del MACRO-Concert reivindicatiu de dia 13 a les 12 hores (Passeig des Born) i per constituir la plataforma de la forma més amplia possible. Tot això ho estan costejant els músics i les seves organitzacions amb prou dificultats per sobreviure. Un músic ja esta en procés de desnonament i prest poden estar-ho molts mes companys. Vos animem a contribuir amb la caixa de resistència que s'està organitzant. Ja que la lluita es llarga però la victorià dels músics depèn de la força que els ciutadans i ciutadanes que donem suport a partir de donatius per la caixa de resistència que s'està organitzant.

Si ens volen dividir i despolititzar, ens hem d'unir i polititzar. Defensar un plantejament polític concret no es defensar una organització concreta. No només es legítim polititzar en favor de les nostres reivindicacions i les nostres solucions, sinó que es absolutament necessari. Unir-nos per objectius comuns i entendre que totes aquestes lluites son necessàriament les mateixes, perquè lluitam, contra les mateixes polítiques, que son les de la troica i la UE del capital i las guerra, amb l'afegit conservador del PP i las seva fòbia a la cultura i a un ensenyament democràtic.

Defensam la Simfònica i a més a més, volem una Simfònica cada cop mes oberta a les activitats als barris de Ciutat i als pobles de les Balears. La música clàssica culta no pot quedar només per als grans esdeveniments inassequibles per a bona part del públic. La rendibilitat de l'Orquestra no es pot mesurar en euros ni es pot condicionar al pagament del “deute” als bancs.

Tots i Totes amb la Simfònica! Totes i Tots a l'esdeveniment de dia 13 i totes les persones i organitzacions que es vulguin sumar, a la reunió de dia 16 per organitzar la plataforma per la simfònica. I a continuar la lluita fins a la victòria,per que si és pot!!

Finalment des de Joves d'EUIB responem en defensa de la cultura, en defensa dels drets dels i les treballadores(músics)i en defensa d'una cultura que estigui a prop del poble i amb el poble.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada