Pàgines

NI A L'EXILI, NI A L'ATUR, NI A LA PRECARIETAT. PER UNA MAREA JUVENIL COMBATIVA CONTRA EL RÈGIM!

El 12 agost és la diada internacional de la joventut, i des de Joves d'EU de les Illes Balears denunciam una pic més que l'actual règim és incompatible amb un projecte de vida digne per a milions de joves a l'estat espanyol.

La joventut pateix dia a dia que per mantenir els grans beneficis de la banca i les grans empreses cal tenir taxes d'atur juvenils sagnants que ronden gairebé el 60%. Vivim que l'única via que se'ns ofereix és la d'inserir en un mercat de treball totalment precari i amb contractes temporals en gairebé un 70% dels contractes juvenils. Vivim que l'única solució que se'ns ofereix és haver de exiliar perquè se'ns nega qualsevol oportunitat a la nostra terra. Sens dubte, els que dirigeixen aquest Estat no són joves ni fan res pels interessos de milions de joves.

Som les generacions sacrificades perquè tenim un model productiu, del totxo i del turisme, al qual li sobren joves formades i formats. I a això se suma, que les reformes educatives de l'última dècada no van més que a consolidar aquest model fent-nos fora del sistema educatiu incrementant les taxes i retallant en beques, obligant-nos a hipotecar des que complim la majoria d'edat o degradant la nostra educació com ho fa la LOMCE. La prioritat no és que el jovent tingui dret a estudiar, drets a formar-se i a generar un nucli de població formada per un model productiu d'alta qualificació. La prioritat són projectes com Eurovegas que ens condemna a milers i milers de joves a haver de formar-nos per el totxo, per repartir cartes i per servir copes.

A més a més, els successius Governs del Bipartidisme s'han encarregat de pervertir i suprimir els diversos espais de participació democràtica juvenils. L'últim exemple d'això és la supressió que ha fet el Govern del PP del Consell de la Joventut d'Espanya (CJE), volent acabar amb l'únic organisme que implica la joventut associada a l'Estat Espanyol. Aquesta mesura es justifica sota el pretext de l'austeritat, qüestió que és totalment falsa ja que no suposarà pràcticament cap estalvi. Retallen la nostra veu, la nostra participació, sota el pretext del dèficit pressupostari, retallen una partida que no arriba ni al 0,1% del pressupost del ministeri mentre al mateix temps s'han donat més de 500.000 milions a la banca en ajudes, rescats i garanties.

Per això avui diem prou. Perquè cal seguir reivindicant que un altre sistema polític, econòmic i social que no només és possible sinó que és més que mai necessari. Cal seguir lluitant pel nostre futur i pel nostre present. Perquè no és cert que les i els joves no participem o que no ens impliquem políticament, tot el contrari. Majoritàriament som les i els joves els que estem encapçalant les milers de manifestacions, les assemblees a les places, les ocupacions a les universitats i instituts, les revoltes als carrers ... som la joventut combativa que tenim molt clar que això només ho solucionarem quan prenguem el poder.

Per això des de Joves d'EU de les Illes Balears, feim una crida per conformar una marea juvenil combativa que permeti confluir a les i els milers de joves, moviments, organitzacions juvenils polítiques que esteim contra les retallades, contra la Troica, que tenim molt clar que cal trencar amb aquest règim i iniciar un procés de transformació real des de baix.

"NI A L'EXILI, NI A L'ATUR, NI A LA PRECARIETAT. PER UNA MAREA JUVENIL COMBATIVA CONTRA EL RÈGIM!"


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada