Pàgines

24 D'OCTUBRE VAGA EDUCATIVA SEGUIM LA LLUITA! NO AL TIL, NO A LA LOMCE!

De la mateixa forma que la comunitat educativa de les Illes Balears, amb l'ampli suport de la ciutadania, planta cara a les ferotges retallades i repressió cap a la nostra educació pública per part del Govern Bauzà, aquest proper dijous 24 ens toca mobilitzar-nos contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) un projecte conservador i classista que ataca també la nostra llengua. 

Hi ha i s'han donat sobrats motius per rebutjar la nova llei educativa, la LOMCE o llei Wert. El fet que la majoria de partits de l'oposició hagin signat un pacte per derogar-la quan el PP perdi la majoria absoluta és una bona prova d'això. No obstant això aquests pactes i aquests futuribles no són suficients. Les opcions que partits com el PSOE, CiU o PNB donen per configurar l'educació pública del nostre país no creiem que siguin solució per a l'estat d'una educació de qualitat i accessible per a tothom independentment del seu status social.

L'educació pública a l'estat espanyol porta rebent durs cops des de molt abans que la crisi comencés. La LOGSE va ser un ambiciós projecte que va quedar en res al no tenir el finançament suficient. A més a més l'educació s'ha usat com a arma llancívola dels dos grans partits (PPSOE) creient-se tots dos amb el dret de legislar a la carta sobre aquesta matèria, donant com a resultat uns resultats ineficients en la secundària i un gran atur juvenil després de sortir de la universitat. A més a més pel que fa a l'educació superior, són els partits del règim (PPSOE) els que han recolzat i signat l'anomenat Espai Europeu d'Educació Superior (Pla Bolonya) que mercantilitza la universitat per fer negoci a costa de l'educació de tots i totes.

És per això que la solució al problema de l'educació no pot venir des dels partits que han contribuït al seu deteriorament. La resposta ha de venir de baix, de l'estudiantat, del professorat i dels pares i mares d'alumnes. Per això, la vaga del 24 d'octubre ha d'unir totes aquestes forces per mitjà de la lluita guanyar aquest espai que ens mereixem a l'hora d'intervenir i opinar sobre com i que volem ensenyar i aprendre. Només mitjançant el consens social entre tots aquests col · lectius podrem elaborar una educació pública útil per a totes i tots. Només així garantirem la gratuïtat de l'ensenyament, alliberar-nos de la dominació de l'Església sobre les nostres matèries, rebutjar la recentralització i una infinitat de coses més.

Pel que fa a l'educació universitària , tampoc es lliura d'aquesta reforma. Encara que aparentment la LOMCE no afecta l'educació superior, la veritat és que des de l'aplicació de l'EEES, les taxes universitàries no han deixat de pujar, encarint un 66 % de mitjana en els últims dos anys. Cada vegada es veu més clar la divisió entre universitats de primera i de segona. La disminució de les beques genera més desigualtat entre rics i pobres. Mentre els primers poden optar a una universitat privada en cas de no superar els requisits exigibles a la pública, hi ha més de 30000 estudiants d'universitat en risc d'expulsió per no poder pagar les elevades taxes i més de 35000 han perdut la seva beca. Ens venen com excel·lència el que no és sinó classisme pur i dur i pretenen que siguin només els fills de les classes benestants els que tinguin dret a una educació superior per seguir mantenint el statu quo imperant. La vella conquesta obrera de l'accés universal a l'educació i que tant molesta als poderosos, està a punt de perdre's.

La situació a la Formació Professional també és sagnant. Mentre el Govern diu apostar per l'FP de cara a la galeria, la realitat és una altra molt diferent: la manca de places d'acord amb les sol·licituds d'accés ha deixat milers de persones sense poder estudiar, la massificació, la falta de recursos i una oferta cada vegada més desvinculada de les necessitats encaminades a un canvi del sistema productiu. A això cal afegir-hi la imposició de taxes abusives, els preus són realment prohibitius per a moltes famílies.

És per això que des de sindicats, partits, assemblees, AMPAS i nombrosos col·lectius cridam a la vaga educativa el 24 d'octubre, només mitjançant la lluita podrem aconseguir el que per dret ens pertany i independentment de guanyar o perdre unes eleccions. Des de Joves d'Esquerra Unida de les Illes Balears conjuntament amb l'Área de Juventud Federal de Izquierda Unida donam suport aquesta vaga i estarem als carrers lluitant al costat de les nostres companyes i companys cridant: PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT!

Convocades pels sindicats, hi haurà mobilitzacions a les quatre Illes, la gent d’Esquerra Unida hi participarem activament a totes elles i animem la ciutadania a participar-hi activament. A Mallorca 12.00h concentració davant conselleria d’educació i a les 18.00h al passeig del Born; a Menorca hi haurà concentració a Maó a les 18.00h a la Plaça Miranda; a Eivissa concentració a les 12.00h davant conselleria i a les 18.00h a la Plaça de la Granada; a Formentera concentracions a les 12.00h a i a les 18.00h a la Plaça de la Constitució.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada