Pàgines

"Compartim llengua, compartim lluita!" Declaració de Morella

Amb denominacions i parles diverses, la gent de Catalunya, de les Illes Balears i del País Valencià compartim una llengua. El català ha estat una llengua perseguida, prohibida i maltractada al llarg de la història, i malauradament continua sent víctima de constants atacs per part de la dreta espanyola i determinats sectors polítics. En són clars exemples l’ofensiva contra l’ús del català a l’administració, contra la immersió lingüística (a través de lleis com el TIL o la LOMCE i les polítiques educatives dels governs), el canvis a la toponímia balear o els requisits de coneixement de llengua al funcionariat. Estem parlant també de campanyes basades en la desinformació, el mite i la mentida, com la denominació del català de la Franja com a Llengua Aragonesa Pròpia de l’Àrea Oriental o la idea que el castellà és una llengua perseguida a Catalunya.

Entenem els Països Catalans com una realitat cultural, lingüística i històrica, com a pobles germans i veïns. Al mateix temps, creiem que el jovent ha de ser part activa en la lluita per la defensa de la llengua catalana contra els sectors que pretenen ofegar-la, minoritzar-la i dividir-la.

Per això, Joves d’Esquerra Unida del País Valencià, Joves d’Esquerra Unida de les Illes Balears i Alternativa Jove – Joves d’Esquerra Unida i Alternativa decidim establir un marc de col·laboració estable per a poder encarar junts i juntes aquesta lluita. Ens instem a emprendre campanyes conjuntes per la defensa de la llengua, i sobre totes aquelles altres temàtiques que ens uneixin. També en el marc de l’Àrea Federal de Joventut d’Esquerra Unida, ens comprometem a visibilitzar les nostres problemàtiques comunes, sota la perspectiva juvenil i de classe que ens caracteritza.

Així mateix, aprofitem aquesta trobada per fer una crida a la participació a la vaga de l’educació del proper 24 d’octubre. Hem de plantar cara a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, un projecte conservador i classista que ataca també la nostra llengua, així com rebutjar les ferotges retallades en educació que estan perpetrant els governs de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.




Morella, 19 d'octubre de 2013.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada