Pàgines

Som futur! #AbaixElRègim Denunciam la farsa de PP i PSOE en celebrar una Constitució incomplerta sistemàticament.

Joves d'Esquerra Unida de les Illes Balears llançam la campanya "Som futur! #AbaixElRègim" per denunciar la farsa de PP i PSOE en celebrar una Constitució incomplerta sistemàticament.

Coincidint amb la celebració del Dia de la Constitució, denunciem la farsa que suposa celebrar un any més la Constitució del 78 quan el seu contingut s'incompleix sistemàticament amb la conveniència de PP i PSOE.

Les dues formacions l'han convertit en un instrument per garantir simplement el pagament del deute, saltant-se els seus respectius governs el compliment de drets tan importants com la Sanitat, l'Educació, l'Habitatge o la Justícia.


Ha arribat el moment de sumar forces per aconseguir una unió que permeti obrir un procés constituent real que respongui a les necessitats i interessos de la majoria social i treballadora del nostre país.


Insistim en l'engany que suposa celebrar una Constitució que han convertit en un text mort "i l'abast original es trenca dia a dia amb el seu incompliment flagrant o amb la imposició de l'article 135 que imposa el pagament del deute com a prioritat absoluta enfront dels drets socials. 


Com creure en una Constitució que especifica en el seu article 34 que tot el poble té dret a un habitatge digne i adequat, si els poders públics prevalen els interessos de la Banca i permeten que segueixi robant a centenars de famílies, legitimant així centenars d'execucions hipotecàries al dia que suposen la nova esclavitud del segle XXI.


Com creure'ns una Constitució que declara en els seus articles 20 i 21 que reconeixen el dret de llibertat d'expressió o el de reunió pacífica, i al mateix temps el Govern vol imposar una reforma legal per evitar les protestes socials que atempta contra els drets fonamentals i més elementals criminalitzant a tot aquell o aquella que vol exercir aquests drets aprovant en Consell de Ministres una llei que lliga de peus i mans a totes ia tots aquells que es mouen perquè no es retallin els nostres drets ni llibertat.


Com creure'ns una Constitució que estableix en el seu article 3 la garantia de l'ús i l'ensenyament de les diferents llengües de l'Estat mentre el govern central amb la seva contrareforma educativa (LOMCE) i les mesures dels governs del PP com a Balears, les degrada cada vegada més i els dóna estatus de dialecte regional.


O com creure'ns una Constitució que especifica en el seu article 14 que tots els ciutadans som iguals davant la llei i, a la vegada, indulta banquers corruptes, grans empresaris, membres de la família reial i agents policials violents condemnats per tortures.


Com creure'ns una Constitució que afirma en el seu article 128 que tota la riquesa del país està subordinada a l'interès general mentre veiem com augmenten els beneficis de les grans empreses i retallen dia a dia els nostres drets bàsics, com Educació o Sanitat. O detenen i empresonen activistes que exerceixen aquest dret i posen terres abandonades o cases buides al servei de l'interès de la majoria.


Aquesta Constitució trencada i violada sistemàticament ha de ser derogada. Només es fa complir quan es tracta de defensar els interessos dels rics i poderosos, i és paper mullat per defensar la majoria social. Estem davant d'un xantatge inacceptable de la Troica, de les oligarquies financeres i econòmiques, dels poderosos i dels seus lacais al nostre país, que han començat el seu propi procés constituent contra la majoria social per consolidar un Estat on els drets socials i el benestar són paper mullat davant de la seva lògica de rendibilitat i benefici.


Des de Joves d'Esquerra Unida de les Illes Balears cridam a la joventut a posar cap per avall al règim, que es rebel · li surti al carrer a mostrar el seu descontentament mobilitzant, organitzant-se, omplint de pintades i cartells els carrers que són nostres i no ens les poden llevar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada