Pàgines

Denunciem la precarietat laboral juvenil!

Es confirmen els pitjors temors. Malgrat la temporada estacional, i la disminució tímida de l'atur en termes generals, segons les darreres dades publicades de l'EPA, la pobresa ja és un efecte constant en el sector juvenil, i que confirma que el dia d'avui tenir feina no garantirà el benestar, ni molts menys la possibilitat d'emancipació del jovent.

El Govern del PP treu pit i anuncia de nou “un tímid, encara que notable creixement econòmic en línies generals que marca una nova etapa”. Però, són de confiança aquestes declaracions? Anem a examinar-ho; un estudi realitzat pel Consell de la Joventut d'Espanya, que correspon al primer trimestre de 2014 evidencia que la majoria de contractes estipulats en menors de 30 anys correspon a pràctiques i a temps parcial, augmentant aquests en un 55,72% respecte a l'any anterior a la mateixa època.

Si ens fixem a les Illes, aquestes lideren les estadístiques de l'estat respecte al creixement dels contractes de pràctiques en un 119,80% respecte a aquestes altures el 2013, molt per damunt de les comunitats immediatament per davall, com puguin ser La Rioja i Canàries. Sols un 20% de la firma d'aquests contractes de pràctiques acaba finalment en una nova rúbrica de contracte millorat amb garanties, i en tot cas, molt mínimament ho és en forma indefinida, essent aquests un 7,7% del total.

No ens podem oblidar, que a tot això se suma la importància de la dramàtica evasió de joves cap a països estrangers, que es va incrementant any rere any, al ritme de les polítiques de la Troica, en connivència amb el govern espanyol, sumís davant el cop d'estat econòmic i financer dels organismes europeus. Sols el 2012,  la quantitat de joves que emigraren a la recerca d'un futur millor augmentà un 5,72%.


Si la Troica ens deixa un solar a base de les seves polítiques anti-socials i austericida, al jovent sols els hi resta una sol·lució: la mobilització i l’ organització. El jovent ha de ser la punta de llança d'un moviment social i anticapitalista, que ja s'està construint, i que acabi per derrotar la dictadura dels mercats. Ens neguem a servir permanentment als poderosos i posar tapetes i cerveses quan vinguin a passar les seves vacances a costa de la nostra suor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada