Pàgines

Les roges del Molinar

Avui, dia 5 de gener, fa 78 anys que quatre dones foren assassinades. Eren les roges del Molinar, un grup de dones que lluitaven pels drets de les dones i pels valors democràtics i republicans. Eren unes revolucionàries.

Aurora Picornell, Catalina Flaquer, Antònia Pasqual i Maria Pasqual són les roges del Molinar. Des de Joves d’Esquerra Unida ens agradaria reivindicar la seva lluita i mostrar la nostra admiració cap aquestes lluitadores.

Cal comentar que totes elles foren comunistes, fins i tot, Aurora Picornell fou una gran dirigent del Partit Comunista d’Espanya.

A pesar de tot, no foren les úniques afusellades durant la nit del cinc. Les següents persones també varen ser matades al cementeri de Porreres: Jaume Bauzà, Francisco Cabello, Sebastià Cabrer, Gabriel Cabrer, Emilio García-Peñuela, Antonio González, Belarmina González, Josep Julià, Arnau Martorell, Joan Mas, Joan Mercant, Joan Monserrat, Miquel Monserrat, Valentín Monzó, Mateu Pallicer, Domingo Rigo, Antoni Terrassa i Sebastià Vicens. A més, Julià Vila va ser assassinat dia 9 de gener. 


Des de l’organització Joves d’Esquerra Unida aprofitem per denunciar els milers de desapareguts i desaparegudes que provoca el règim franquista. Reivindiquem la seva lluita. El millor homenatge, la victòria. Si el present és de lluita, el futur és nostre. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada