Pàgines

Per un procés constituent cap a la tercera república! 14-A Per la república!

En la situació actual de crisi de regim polític del 78, la societat esta presenciant una falta de democràcia, una mala situació econòmica de la crisis capitalista que ja dur més de 6 anys. Milions de joves en atur, milers a l'exili i la resta en condicions precàries condemnats i condemnades a una vida sense futur. Assistim a la major crisi que ha viscut l'estat en dècades, mentre la casta que diu governar es mostra cada dia més com a simples titelles envoltats de corrupció al servei dels interessos de la Banca. 

La Monarquia no escapa a aquesta realitat, sinó que està totalment sumida en ella. Està totalment assetjada per la corrupció i només preocupada per enriquir-se a costa d'ostentar el seu poder. Portem dècades sense conèixer exactament els diners públics que percep o el patrimoni que posseeix la família Reial, quantes comptes tenen a Suïssa i quins són i han estat els negocis privats de cadascun dels seus membres. Com es sap la monarquia borbònica espanyola del 1978 neix com canvi del estat franquista, tot s´ha de dir el caràcter antidemocràtic que es el sistema monàrquic en front del sistema república d´esquerra que defensem per la conquesta dels drets socials, democràtics, laborals i la autodeterminació de qualsevol poble en lliure decisió, que aquest regim en aquesta falsa democràcia no deixa el pronunciament de la classe treballadora como decisora.

Però a més a més, la monarquia és la màxima responsable de la situació que patim. Juan Carlos de Borbón o Felipe de Borbón s'han dedicat a fer-se fotos amb grans mandataris mentre es expulsaven a milers de joves, mentre es produeixen 500 desnonaments diaris, mentre ens arrabassen la nostra educació i sanitat. No han fet res, res a favor de la majoria del poble, al contrari, només s'han preocupat dels beneficis de la banca i les grans empreses recorrent el món, sent els seus ambaixadors privats. La Casa Reial està amb els culpables de la crisi, representa als que ens obliguen a pagar el seu deute a costa de la nostra educació o sanitat, són part. Perquè, Felipe i Juan Carlos, no són només corresponsables de la crisi, sinó que formen part d'aquest grup social que ha viscut per sobre de les nostres possibilitats i ara vol seguir guanyant milers de milions a costa d'imposar més i més retallades, arruïnant les nostres vides per pagar un deute il·legítim. La Monarquia és el règim. Perque no volem una monarquia i demanam la claudicació i la obertura d´un proces constituient cap a la tercera república dels pobles.

Per això, no seria estrany esperar, que el pròxim escrache es fes a Zarzuela. Assenyalant públicament als que estan al servei de la Banca i no del poble. Perquè no es pot esperar que una població assetjada i empobrida assumeixi la legalitat injusta que suposa acceptar un desnonament o una retallada en sanitat o educació. Quan la política no soluciona el criminal, el legal deixa de ser legítim, i avui en dia, la legitimitat que té aquest Estat, amb la Monarquia al capdavant, és cada dia menor, és cada dia més il·legítim com sempre ha sigut des de que fou imposat a dit Juan Carlos I en el 1969 a títol del dictador feixista Franco.

La democràcia actual és en realitat una dictadura oberta del capital financer i que tan sols ens fan creure en la existència d´un bipartidisme de alternança on els interessos de la majoria social son liquidats en base als decrets del govern actual i amb Zapatero. Ara amb la crisi de sistema, aquesta dictadura es fa més que evident. És inconcebible que la dació en pagament, que compta amb la pràctica unanimitat de la societat, sigui inassumible per a un govern perquè els beneficis de quatre banquers valguin més que les vides de milers de famílies. Sens dubte, qui governa realment a l'estat espanyol són els mercats, es diguin Rajoy, Juan Carlos o Felipe.

Per tot això, queda clar que l'única sortida social a la crisi passa per una ruptura radical amb aquesta elit corrupta que ens governa de la qual forma part la Monarquia. Està a les nostres mans el canvi cap una ruptura definitiva del govern amb la seva dimissió, la caiguda de la monarquia i tot el sistema ideat en els principis del 78 i pactes de la Moncloa i així com a petició fonamental que defensem el jovent combatiu i revolucionari amb la obertura d´un procés constituent de tot l'estat per construir un sistema del poble i per al poble. I això començarà trencant amb la monarquia. Defensem el model república la anomenada res-pública com la importància del control i defensa de lo públic en la societat del país, per això la república es como model polític la base d´una construcció d´un estat laic, just i amb els drets democràtics que ha de tenir, no esperem més anem cap la ruptura del regim i la construcció de la tercera república un la majoria social treballadora tingui la capacitat de decidir en els afers polítics, culturals i econòmics. Visca la commemoració de la II República!  Visca l'arribada de la III república dels pobles no oprimits!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada